Merhaba (hallo).
Leuk dat je hier bent om mijn verhaal te lezen. Mijn naam is Monica Can en ik neem je even mee in mijn leven.
Tot 2009 had is eigenlijk een standaard leven zoals veel Nederlanders. Ik leefde mijn leven en werkte hard, had een goede baan, een eigen huis en ging regelmatig op vakantie naar het buitenland. Maar ik was niet echt gelukkig, ik had altijd een gevoel van onrust dat er toch. meer moest zijn.
In 2009 heb ik mijn leven compleet verandert, alles achter mij gelaten en ben met 2 koffers naar Turkije vertrokken. Dat was de beste beslissing van mijn leven. Het was een spannend avontuur en ik heb in Turkije de liefde van mijn leven ontmoet. We hadden een heerlijke tijd en ik was veel gelukkiger dan met mijn vaste baan en eigen huis. We hadden niet veel nodig om een fijn leven te leiden.
Door omstandigheden zijn we begin 2011 naar Duitsland verhuisd. Maar de Turkse cultuur en vooral het Turkse eten had ik in mijn hart gesloten en meegenomen naar Duitsland.
Ik kook graag Turks omdat de pure Turkse keuken zeer gezond is en heel erg lekker. Er wordt veel met verse ingrediënten gewerkt en zonder pakjes of zakjes. Dat is iets wat perfect bij mijn leven past en waar ik nu graag veel meer mensen mee kennis wil laten maken.
Misschien heb je de recepten al eens in Turkije gegeten en wil je ze graag hier ook koken. Of wellicht ben je net als ik met een Turkse man getrouwd of heb je een Turkse vriend/in en wil je graag indruk op hem/haar maken met je kookkunst 😁. Wat je reden ook is, hier vind je vast wel een paar recepten die je kunt uitproberen.
Naast Turkse recepten wil ik ook mijn liefde voor Turkije met je delen en dan voornamelijk de Turkse Riviera omdat wij daar zelf het meeste zijn. Ik neem je mee naar de leukste bezienswaardigheden, geef je tips en neem je mee op onze reis. Want wij willen binnen een aantal jaar terug verhuizen naar Turkije. Wat daar allemaal bij komt kijken ga ik ook hier met je delen.